U subotu 2. listopada proslavljena je u Korčuli svetkovina zaštitnika Kongregacije, svetih Anđela čuvara. Tri su sestre započele novicijat, dvije su obnovile privremene zavjete na godinu dana, a četiri su sestre zahvalile na 60 godina služenja Bogu, Redu i narodu.

Na svetkovinu svetih Anđela čuvara prije misnog slavlja koje je u koncelebraciji s braćom dominikancima i svećenicima okolnih župa predslavio fr. Slavko Slišković OP, obredom primanja u novicijat dvogodišnje su razdoblje pripreme na polaganje zavjeta započele Anđelina s. Josipa Budimir, Ana s. Dominika Ćurić i Antonija s. Marta Marija Šutalo. Iz ruku časne majke s. Jake Vuco primile su redovnički habit i krunicu te Konstitucije, a potom ih je časna majka povjerila učiteljici novicijata s. Josipi Otahal te preporučila u molitve ostalim sestrama.

Pod svetom misom privremene redovničke zavjete na godinu dana obnovile su s. Manes Puškarić i s Jana Dražić, a zahvalu Bogu za 60 godina redovništva izrekle su s. Regina Vučić, s. Terezina Doždor, s. Diana Baćak i s. Gracija Radošević. Fr. Slavko je u prigodnoj propovijedi okupljenim sestrama i prijateljima približio lik anđela kakav nalazimo u Svetom pismu, a potom se obratio sestrama koje na poseban način slave. Potaknuo ih je da budu otvorene vodstvu Duha Svetoga te žive u sadašnjem trenutku. Jer, rekao je, ne daje časna majka dvije godine novicijata niti možemo biti sigurni da imamo godinu do sljedeće obnove zavjeta ili vjernost do kraja života – umjesto planiranja kako ćemo biti bolji za dan, dva ili mjesec dana, trebamo pokušati biti dobri sada, jer je upravo sada jedini trenutak koji imamo kako bismo činili dobro.

Zahvalio je svim sestrama na zajedništvu i povjerio ih zaštiti svetih anđela čuvara.

s. Jana Dražić

Preporučamo