Drage sestre,

Željela bih vas podsjetiti kako ovu godinu, od 6. siječnja 2021. do 6. siječnja 2022. slavimo kao jubilarnu godinu, spomen na 800 godina od smrti našeg svetog oca Dominika. U ovoj godini smo na poseban način pozvane razmišljati i još više živjeti Dominikovu karizmu u svijetu u kojem živimo. Možda to nećemo moći napraviti baš onako kako bi to Dominik u svoje vrijeme napravio! To je sigurno, ali, vjerujem da bi Dominik u naše vrijeme bio i suvremeniji od nas samih! Uvijek možemo više, jače i bolje! U Bogu s Bogom i iz ljubavi prema Bogu Dominik je živio! Slijedimo ga u djelima, ne samo u imenu i odijelu! Neka ova godina bude vrijeme promišljanja, proučavanja i djelovanja po uzoru na njega. Nikada Dominik nije želio biti poznat ni »velik« u očima svijeta. On je zaslužio krunu slave na drugi način. Slijedimo ga u poniznosti i predanosti. Slijedimo ga u otvorenosti i velikodušnosti. Trudimo se biti prave njegove kćeri! Dominikanke!

U svojem pismu o proslavi jubileja učitelj Reda Gerard Francisco Timoner naveo je niz slavlja koje će se organizirati tijekom godine. Tema proslave je »Za stolom sa sv. Dominikom«, a naglašeno je nekoliko datuma kada bi se organiziralo misno slavlje:

Bogojavljenje, 6. siječnja 2021. – kardinal Matteo Zuppi predslavi misno slavlje

Prijenos sv. Dominika, 24. svibnja 2021. – papa Franjo

Smrt sv. Dominika, 4. kolovoza 2021. – Učitelj Reda

Bogojavljenje, 6. siječnja 2022. – provincijal Provincije sv. Dominika

Želim svima nama obojenost Dominikovim životom i miris mirisom koji je prisutnu braću u času njegova prijenosa u drugu grobnicu iznenadio i opojio. Neka naši životi odišu onom željom koja je nosila sv. Dominika u viziji dominikanki i dominikanaca u Božjem svijetu! Molimo sv. Dominika da nas kod Oca zagovara kako je i obećao! Vrši Oče što si rek’o, molitvom pomozi nas!

s. Jaka Vuco, vrhovna glavarica

Preporučamo