Dana 29. travnja je blagdan svete Katarine Sijenske. U našoj župi  Prečistog Srca Marijina  Gospe Fatimske u Splitu, ovaj blagdan se posebno slavi zbog toga što je sveta Katarina Sijenska zaštitnica samostana naših sestara dominikanki.  Sestre dominikanke svoj samostan na Škrapama imaju od 1955. godine (65 godina).

U ovoj 2020. godini  na posebni način se prisjećamo i 640 godina od rođenja svete Katarine sijenske i 50 godina od Katarininog proglašenja naučiteljicom Crkve.

Fr. Gerard Timoner O.P., učitelj dominikanskog Reda pozvao je cijelu dominikansku obitelj – braću, monahinje, sestre, laike, svjetovne institute, svećenička bratstva i mlade – širom svijeta, da se na blagdan svete Katarine sijenske, okupe  u 21.00 sat na zajedničko moljenje pet slavnih otajstva svete krunice. Tako će se po cijelom svijetu, svi dominikanci i njihovi prijatelji udružiti u molitvi krunice protiv ove pandemije.

Molilo se za oboljele, za zdravstvene djelatnike, za obitelji oboljelih, za one koji pate ekonomski, društveno i psihološki, za zaštitu i ozdravljenje.

Nakon svete Krunice don Danko Kovačević  župnik  župe Pohođenja BDM – Spinut iz Splita  proveo nas je kroz prigodno razmatranje.

Ovim putem sestre dominikanke sa splitskih Škrapa zahvaljuju svim prijateljima, koji su im se iz svojih domova pridružili u molitvi svete krunice u 21.00 sat. Iako razdvojeni fizički, bili smo ujedinjeni u molitvi i na taj način smo proslavili blagdan zaštitnice njihovog (a i našeg) samostana svete Katarine Sijenske.

Prijenos svete Krunice se mogao pratiti “online”  na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=FdjiEYL-pu4&feature=youtu.be&t=278

PetarM

Preporučamo